Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht!

Als je louter kracht uitstraalt, bouw je een muur om je heen. Deze tekst spreekt ons erg aan. De doelgroep waar wij mee werken is een kwetsbare doelgroep. Zij bouwen een muur om zich heen en willen zich hiermee beschermen tegen de in hun ogen kwade buitenwereld. We komen kinderen tegen die problemen hebben, doordat zij zich niet begrepen voelen, weerstand tegen onrechtvaardigheid hebben of een steuntje in de rug nodig hebben.
Wij steken veel tijd in de jongeren met hun problematiek.

Helpende hand

Heeft u als ouder ook het gevoel dat u het niet meer weet? Staan u en uw kind ver uit elkaar naar uw idee? Ga vooral niet bij de pakken neer zitten! Al bent u als ouder of als minderjarige nog zo kwetsbaar en wordt er niet naar u geluisterd, lukt het niet om zelfstandig met plezier door het leven te gaan, dan willen wij u en uw kind hier graag bij helpen.

Uitleg logo

Het logo van Switch to Go beeld een ingetogen, ongelukkig persoon uit die groeit naar een openstaand, blij persoon. De kleur groen staat voor veiligheid. Deze kleur werkt kalmerend en geeft rust. De kleur blauw werkt kalmerend en verzachtend en is een koele, rustige en neutrale kleur. Blauw opent de geest voor intuïtie. De psychologische symboliek voor groen-blauw staat voor toekomstgerichte vernieuwing, inventiviteit.

Visie

Bij Switch to Go streven wij ernaar om u en uw kind een plekje in de maatschappij te laten verwerven. Dit betekent voor ons dat we in overleg een duidelijk toekomstplan maken waarbij u en uw kind de uitdaging zullen oppakken om een nieuwe start te maken. 

Missie

Wij geloven dat elke individu zijn eigen kwaliteiten heeft. Deze kwaliteiten willen wij naar boven halen. Dit kan op het gebied zijn van onderwijs, werk of sociale redzaamheid. Onze specialiteit hierbij is het terughalen van zogenaamde drop-outs in het onderwijs, steun bieden bij thuishulp na escalatie en begeleiden bij echtscheidingen. Hierbij werken wij volgens de effectieve interventie 'Gezin Centraal' die we implanteren in de Switch-methode, een methode die wij zelf ontworpen hebben door onze ervaring met deze problematiek. De methode bestaat vooral uit vertrouwen opbouwen en belonen.